1.Onderzoek op het NGL
Het tarief voor een onderzoek bedraagt 35 euro inclusief een genummerd en gewaarmerkt rapport en foto, ex btw en terugzendkosten. Het tarief voor een volledig rapport, dat wil zeggen een onderzoek naar "alle" eigenschappen /kenmerken, bedraagt 70 euro, ex btw en terugzendkosten.
Dit geldt voor edelstenen, ruw of geslepen, tot 10.0 caraat * . Edelstenen groter dan 10 caraat of gezet in een juweel kunnen mogelijk beperkt worden onderzocht. Terug-
zending vindt binnen twee werkdagen plaats onder dezelfde verzendcondities. Partijen in overleg.
* Voor stenen boven 10,0 caraat met een taxatiewaarde boven de €1000,- wordt 0,2 % extra in rekening gebracht.


2.Onderzoek op locatie = mobiel laboratorium
Onderzoek aan huis cq op locatie is mogelijk. Het onderzoek naar insluitsels is dan beperkt mogelijk. Het mobiele lab is uitgerust met het standaard analoge instrumentarium (spectroscoop, refractometer, diamandtester, microscoop, enz.) maar uitgebreid met een modern digitaal instrumentarium (spectrofotometer, computer/fotoprinter, microscopie, macrofotografie).
Het tarief voor onderzoek aan huis bedraagt 50 euro per bruto uur, ex btw. Buiten de Hoeksche Waard komt daar 0,30 euro vice versa per kilometer bij.

 

3.Garantie. Tot 10 jaar na uitgifte van een rapport kan bij wisseling van eigendom vooraf de status van elke rapport worden geverifieerd. Soms kan er met rapporten "iets" aan de hand zijn: mogelijk onschuldig, soms misstanden of zelfs malversaties. Bij onderstaande rapporten wordt verzocht contact met het NGL op te nemen:

1.Nr.160913 - 2.Nr.181121- 3.Nrs.230131 A, B en C

 

 

  

malachiet
    Malachiet 
 http://www.nedgemlab.nl  Tlf 078-6736376   Mobiel 06-2211 5440      Email:  info@nedgemlab.nl
 
Tarieven
    

Onderzoek
Tarieven
Instrumenten
Edelstenen herkennen
Slijpvormen
Opleidingen
Literatuur, verhalen
Adressen
  

Nederlands
Gemmologisch
Laboratorium